Welke online marketing diensten zijn er?

Ben je als ondernemer online actief? We gaan er van uit dat het antwoord ja is, want de meeste bedrijven hebben tegenwoordig wel een functionele website. De een mooier dan de ander natuurlijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook omzet, klanten en leads uit de website weet te halen? Daar heb je online marketing voor nodig. Maar welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk? Lees met ons mee!

Webdevelopment

Zoals net beschreven is de ene website mooier, functioneler en technischer dan de ander. Om jouw website een ware boost te geven kan je er voor kiezen om je website opnieuw te laten bouwen door een website bouwer. Hij of zij kan je precies tot in detail uitleggen wat er belangrijk is aan een nieuwe website. Daarnaast zit er verschil in een webshop en website.

Zoekmachine optimalisatie

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw mooie nieuwe website vindbaar wordt in de zoekmachine van Google? Daar heb je de dienst SEO voor. SEO-specialisten zorgen er voor dat jouw website beter scoort in de organische resultaten. Het kost je een maandelijkse investering maar alle bezoekers komen wel gratis binnen.

Zoekmachine adverteren

Dan heb je nog de betaalde bezoekers via de zoekresultaten. De hoogste posities in Google zijn betaald en zo betaal je dus per bezoeker. Het nadeel is natuurlijk dat dit niet direct een conversie gaat opleveren. Dus soms betaal je voor niks. Maar je kan wel gericht targeten op commerciële zoektermen.

Social media advertising

Ook via Social Media kan je advertenties inzetten om je bekendheid te vergroten of meer conversies te behalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Facebook, Instagram, LinkedIn en nog veel meer!

Waar kies jij voor?

Laat je eens goed informeren welke online marketing diensten het best bij jouw onderneming en doelgroep passen.