Welke disciplines heb ik nodig voor mijn online marketing?

Heb jij een website en ben je benieuwd of het investeren in online marketing voor jouw bedrijf rendabel is? Een logische vraag met een minder duidelijk antwoord. Want of online marketing voor jou rendabel is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet jouw website bijvoorbeeld conversie geoptimaliseerd zijn, zodat de funnel richting de aankoop voor nieuwe bezoekers meteen duidelijk is, heb je dit niet, dan loop je eenvoudig winst mis door een paar simpele aanpassingen. Welke type campagnes je inzet is weer afhankelijk van je producten. Lees gauw verder want wij lichten alle disciplines aan jou toe.  

Organische vindbaarheid 

Organische vindbaarheid creëer je met SEO, oftewel search engine optimization. Met deze strategie richt jij je op keywords waar veel bezoekers in dit geval jouw doelgroep op zullen zoeken. Dit doe je door jouw pagina’s op jouw website te voorzien van content. Daarna maak je gebruik van linkbuilding: dit proces is het plaatsen van linkjes op externe sites die gerelateerd zijn aan de branche van jouw website. Vervolgens stijgt de waarde die Google koppelt aan jouw website, waardoor ook de waarde van jouw posities op de ingezette keywords omhoog gaan. Dit is waardevol omdat deze posities langer op de nummer 1 positie zullen blijven staan. Echter is dit wel een duurzaam proces. 

Online advertising 

Online adverteren voor jouw online website of webshop kan op twee verschillende manieren: Google Adwords en Facebook Advertising. Met Google Adwords zet je in op bepaalde keywords net als bij SEO, alleen betaal je hier voor je plek om boven aan te komen. Stop je met de betaling of campagnes dan ben je niet meer zichtbaar op deze keywords. Met Facebook Advertising target je een specifieke doelgroep in een regio d.m.v. beeld of video. Dit krijgen bezoekers op Instagram en Facebook dan te zien in hun tijdlijn. Dit met uiteindelijke doel om kliks naar de website te genereren zodat er uiteindelijk aankopen plaatsvinden.  

Website optimalisatie 

In het begin van het artikel hebben we het hier al kort over gehad. Website optimalisatie is het verduidelijken van je funnel op de website om aankopen te generen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *