Wat doet een online marketeer?

Online marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het is een belangrijke tool om jezelf als organisatie in de markt te zetten en om de doelgroep aan te spreken. Maar het concept online marketing is nogal breed, want wat doet een online marketeer nu precies? Wij vertellen je hier graag meer over! Lees dus snel verder.

Online marketingstrategie

Ten eerste helpt een online marketeer een organisatie om de doelstellingen te behalen. Deze doelstellingen worden uiteraard behaald door uiteenlopende vormen van online marketing. Welke tool ingezet wordt, hangt dus ook af van de doelstelling. Dit kan gaan om het verkrijgen van nieuwe klanten, het positioneren en noem maar op! Een online marketeer voert het strategische gedeelte uit en stuurt mogelijk ook andere uitvoerende marketeers aan.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van een online marketeer lopen nogal uiteen. Dit maakt het werk erg afwisselend. Als eerste zal een online marketeer een analyse maken van de organisatie en de markt. Zo wordt er gekeken naar mogelijkheden en kansen waar het bedrijf op kan inspelen. Als er eenmaal een online marketingstrategie bepaald is, worden er diverse marketing middelen ingezet. Dit is afhankelijk van hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit kan op het gebied van SEO zijn, maar ook op content creatie, conversie optimalisatie, e-mail marketing, social media marketing enzovoorts. De resultaten worden vervolgens bijgehouden door de online marketeer en er kan indien nodig worden bijgestuurd. Hierna kan bepaald worden of de marketingstrategie effectief is of niet.

Waar werkt een online marketeer?
Als je op zoek bent naar een online marketeer, kun je een online marketeer inhuren via diverse marketingbureaus. Verder kan een online marketeer ook zelfstandig aan de slag gaan. Het komt ook wel eens voor dat een organisatie zelf al beschikt over een marketingafdeling. Hier is dus al een online marketeer werkzaam en zo hoeft er geen online marketingbureau ingeschakeld te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *