Waarom kiezen voor een registratie van een merk?

Wil je voorkomen dat andere meeliften op succes of inbreuk doen op jouw merk? En dan hebben we het nog niet over het aantasten van jouw merk met alle gevolgen van dien. Voor bepaalde landen is een registratie dan een perfectie manier om dit tegen te gaan. Er zijn meerdere manieren om dit te verzorgen. We leggen graag uit wat en waarom!

Inbreuk, diefstal, waarde verlies

Wanneer je geen merkregistratie hebt geregeld is de kans enorm dat een ander hiervan wilt en ook gaat profiteren. Als jij je zaakjes goed op orde hebt wordt dit ook gezien en krijg je allerlei copycats. Deze kan je op verschillende manieren tegengaan maar daar heb je vaak zelf de kennis niet van. Allerlei dure advocaten op pad sturen is in die zin vaak kansloos. Want in feite maken ze inbreuk op jouw merk, plegen ze wellicht wel diefstal en zorgt dit ervoor dat jouw omzet kan dalen. Wil jij dat als ondernemen?

Registratie

Het laten registreren van je merk is daardoor echt een must geworden in de huidige wereld waar je binnen no time allerlei informatie kan toveren. Ze kunnen heel makkelijk zien dat jij successen boekt en willen hiervan profiteren.

Als je een merkregistratie wilt verrichten binnen één land dan is een nationale merkregistratie dé manier om dit tegen te gaan. Je weet je hierdoor te beschermen in één specifiek land en bent daardoor niet 100% beschermd. Als je dit wilt kan je weer voor een ander soort registratie kiezen. Dat is geheel aan jezelf en of je jouw business in de toekomst wilt uitbreiden.

Ben jij al beschermd?

Heb jij al gezorgd voor een bescherming van jouw merk of merken binnen een land? Zo niet, laat je dan zo snel als mogelijk adviseren om de grootste problemen en valkuilen uit de weg te gaan.