Waarom een Raspberry PI zo’n interessant product is

Als je op dit artikel hebt geklikt, heb je waarschijnlijk geen goed beeld van wat een Raspberry PI nu precies is en wat je ermee kunt. Je zult weten dat de Raspberry PI een computer op broekzakformaat is, waar je in principe precies hetzelfde mee kunt als met een normale computer. Door zijn kleine formaat en betaalbare prijs is het een computer dat toegankelijk is voor een groot publiek. Maar wat maakt de Raspberry PI nu zo’n interessant product? En waarom zou eigenlijk iedereen er eentje moeten hebben? We vertellen je er in het artikel van vandaag meer over. 

Leren programmeren met Raspberry PI

De makers van de Raspberry PI hebben deze kleine machine speciaal ontwikkelt met als doel om mensen te leren programmeren. De minicomputer bevat alle belangrijke componenten van een normale computer, behalve een speciale opslagruimte. Deze opslagruimte zul je zelf moeten toevoegen middels een SD kaart. Dit maakt dat je de computer perfect kunt gebruiken om te programmeren, omdat je op deze SD kaart eenvoudig zelfgemaakte software kunt installeren. Door zijn lage prijs en kleine formaat is het ook nog eens een product wat veel mensen zich kunnen veroorloven en wat makkelijk in gebruik is. Ben je helemaal nieuw op het gebied van programmeren, dan bestaan er ook tal van boeken en video’s die je kunnen helpen om te starten met Raspberry Pi. 

Programmeren is de toekomst

Je kunt met deze minicomputer dus leren programmeren. Hoewel niet iedereen hier meteen het nut van inziet, is het goed om je te bedenken dat programmeren steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Er is een grote vraag naar goede programmeerders en de banen in deze sector liggen voor het oprapen. Door te leren programmeren vergroot je dus je kansen op de arbeidsmarkt en kun jij een veelgevraagde vaardigheid op je CV bijschrijven. Een Raspberry PI koop je op verschillende plekken in het land, zowel online als offline. De webshop Elektor heeft een uitgebreid aanbod aan Raspberry PI, accessoires en andere benodigdheden en geeft 10% korting op alle producten voor leden van de webshop. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *