Microsoft office kopen: wat heb je eraan?

      Geen reacties op Microsoft office kopen: wat heb je eraan?

Met Microsoft office biedt Microsoft al hun applicaties aan in de vorm van een abonnement. Dit houdt in dat jij tot alle applicaties toegang hebt als jij een office abonnement hebt. 

Microsoft office 

Als je Microsoft office eenmalig koopt, heb je toegang tot één van de applicaties. Als jij dus Microsoft word 2019 koopt. Heb je alleen die applicatie, verder krijg je er niks bij. Ook krijg je de updates die de applicatie krijgt er ook niet bij. Tenzij je Software Assurance aanschaft, dan krijg je wel de updates, dit is echter relatief duur.

Microsoft office 365

Dit is een abonnement dat je afsluit, waarbij je alle applicaties van Microsoft kan gebruiken. Dit pakket bevat Word, Exel, PowerPoint, maar ook allerlei andere applicaties zoals: SharePoint, Acces, Visio, etc. Office 365 neemt dus veel applicaties met zich mee, maar dat is niet alles. Het neemt ook nog meerdere voordelen met zich mee zoals: 

Voordelen

  • Het downloaden van applicaties op meerdere apparaten. Dit kan tot maximaal 5 apparaten en verschilt ook weer per abonnement. 
  • Het samenwerken met de Cloud. Je kunt zonder dat je allemaal versies en applicaties moet downloaden gemakkelijk al jouw bestanden opstaan in de Cloud (OneDrive).
  • Je krijgt altijd de laatste beschikbare versie waardoor je altijd up-to-date bent.
  • Je kunt makkelijk mensen toevoegen aan het abonnement, maar je kunt ook makkelijk mensen verwijderen van het abonnement. Dit werkt heel flexibel zodat je nooit te veel betaald.
  • Microsoft neemt alle beheer uit handen, ook bieden zij een zekerheid dat als bijvoorbeeld een datacenter uitvalt, jij toch bij jouw gegevens kan. Een ander datacenter neemt dan direct jouw gegevens over. Dit zorgt ervoor dat het 99,9% van de keren werkt.
  • Als je Microsoft Office 365 aanschaft krijg je naast alle applicaties ook 1 terabyte opslag in de Cloud. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoende ruimte over hebt.
  • Ook geeft het overzicht, je hebt namelijk je mail, agenda, bestanden, etc. allemaal in één applicatie op jouw computer en/of telefoon en/of laptop etc.
  • De prijskwaliteit verhouding van Office is goed, het is relatief goedkope software.

Dit zijn een aantal voordelen, er zijn er natuurlijk veel meer dan alleen deze die ik nu opgenoemd heb. Daarnaast moeten we wel eerlijk blijven, er zitten namelijk ook nadelen aan Microsoft Office 365. Omdat je in de Cloud werkt, heb je altijd een stabiele internetverbinding nodig. Als je niet over een internetverbinding beschikt kan je niet bij de bestanden die je in de Cloud hebt opgeslagen. Dit is niet van toepassing als je de desktop app van Office 365 hebt gedownload. Zoals hierboven aangegeven staat zorgt Microsoft ervoor dat in 99,9% van de gevallen het optimaal werkt, in 0,1% van de gevallen kan dit dus anders zijn. Daarnaast worden jouw gegevens niet per se in Nederland opgeslagen, ze kunnen namelijk ook worden opgeslagen in een ander land in Europa. Als u het hier niet mee eens bent, is dit een nadeel voor het aanschaffen van Office 365

Bron: https://www.bestbuylicenses.com/