Het belang van cyberbeveiliging

Cybersecurity is de verzameling tools, beleid, beveiligingsconcepten, beveiligingsmaatregelen, richtlijnen, risicobeheerbenaderingen, acties, training, best practices, assurance en technologieën die kunnen worden gebruikt om de cyberomgeving en de organisatie en de bezittingen van gebruikers te beschermen. De activa van de organisatie en de gebruiker omvatten aangesloten computerapparatuur, personeel, infrastructuur, applicaties, diensten, telecommunicatiesystemen en het geheel van verzonden en / of opgeslagen informatie in de cyberomgeving. Cybersecurity streeft naar het bereiken en behouden van de beveiligingseigenschappen van de organisatie en de middelen van de gebruiker tegen relevante beveiligingsrisico’s in de cyberomgeving.

Waarom is cyberbeveiliging belangrijker dan ooit?

Aangezien informatie- en communicatietechnologieën elk aspect van ons leven doordringen – van winkelen en bankieren tot onderwijs en handel, maken ze ons ook kwetsbaar voor cybercriminaliteit. In feite is cyberveiligheid een van de grootste uitdagingen van onze tijd en cyberbeveiligingsdiensten zijn nu een belangrijk onderdeel geworden van bedrijfsstrategieën. Terwijl cyberdreigingen zich blijven ontwikkelen, aarzelt IT om nieuwe technologieën te implementeren vanwege bezorgdheid over beveiligingsproblemen en het ontbreken van een uitgebreide dreigingsanalyse.

Cyberbeveiliging

Bij cybercriminaliteit worden onze persoonlijke gegevens beschadigd of misbruikt. Daarom was het nodig om de gegevens online te beschermen en te beveiligen. Dit leidde tot een tak genaamd Cyber-Security die allerlei technieken gebruikt om zijn belangrijkste motief te bereiken, namelijk het stoppen van Cyber-Crime. Nu nieuwe technologische oplossingen worden aangenomen, is het voor IT nu zinvol om robuuste cyberbeveiligingsdiensten te implementeren voor veilige operaties en het beschermen van bestaande investeringen. Zelfs een korte onderbreking van het bedrijfsnetwerk vertaalt zich in aanzienlijke financiële schade die kan oplopen tot miljoenen euro’s en een organisatie of zelfs de veiligheid van een land in gevaar kan brengen. Er is een toenemend besef ontstaan ​​dat basisbeschermingsinstrumenten en een gebrek aan implementatie van cyberveiligheidsdiensten om belangrijke bedrijfsinformatie te beschermen niet langer voldoende zijn om bescherming te bieden tegen nieuwe geavanceerde bedreigingen. Wil jij jouw informatiebeveiliging naar een hoger niveau tillen? Dan staat Onvio.nl voor jou paraat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *