Een nieuw huis: zorg voor optimaal licht

      Geen reacties op Een nieuw huis: zorg voor optimaal licht

Je hebt een nieuw huis gekocht. Als je zoveel geld hebt uitgegeven aan een huis wil je de meubels en de sfeer in huis ook optimaal hebben. In dit artikel gaat het vooral over de verlichting in en om je huis. Er wordt ingegaan op de sfeer dat licht kan geven én op de duurzaamheid van sommige verlichting.

Binnenverlichting

Laten we bij het begin beginnen. De binnenverlichting. Het bepalende onderdeel voor de sfeer in je huis. Boven de eettafel is een punt waar je goed moet nadenken over de verlichting. Hier eet je immers, samen met je gezin. Dat moet een rustig moment van de dag zijn en dat wordt mede bepaald door het licht. Naast de eettafel is de woonkamer een ander rustpunt. Het licht moet daar vooral sfeervol zijn. Een ander voorbeeld is het toilet of de gang. Dit licht is vooral praktisch. Denk daar ook over na als je het budget van de lichten verdeelt. Geef wat meer geld uit aan de sfeerverlichting en iets minder aan praktische verlichting.

Buitenverlichting

Dan gaan we naar buiten. Het licht een beetje aan hoe groot je tuin. Je kan met de lichtinrichting ook de tuin groter maken, optisch dan. De tuinverlichting werkt ook als een mechanisme om inbrekers buiten de deur te houden. Dat is mooi meegenomen. Werk met verlichting onder of op plantenbakken. Dat geeft een super leuk effect. Het licht accentueert de indeling van je tuin. Met wat sfeerverlichting op de tuintafel rond je het geheel af.

Led verlichting

Nu de led lampen. Deze soort verlichting kan je gebruiken binnen en buiten je huis. Led lampen gaan

stuk langer mee dan uw traditionele lampen. Gemiddeld gaat een led lamp 30.000 branduren mee. In

de praktijk komt dit neer op een levensduur van 5-10 jaar wat gemiddeld tien keer zo lang is dan de

levensduur van een traditionele halogeenlamp. Bij het kopen van led lampen moet je letten op de

certificering. Bij de import van verlichting moeten de lampen voorzien zijn van de CE en ROHS

keurmerken. Dit geeft aan dat alle lampen gekeurd zijn en duurzaam geproduceerd worden.