Een gezond lichaam opbouwen met een zit sta bureau

Wil je je gezondheid verbeteren? Koop dan een zit-sta bureau! Veel mensen denken dat de hele dag zitten goed is voor hun gezondheid, maar dat is niet zo. De hele dag zitten kan leiden tot rugpijn, overgewicht, en meer. Maar met een zit-sta bureau kan je zitten en staan afwisselen, wat veel gezonder is. Als je nog twijfelt over het aanschaffen van zo’n bureau, lees dan deze blogpost voor alle informatie die je nodig hebt!

Weet je waarom je rug altijd pijn doet?

Als je veel zit, bevinden je spieren en wervelkolom zich lange tijd in dezelfde positie. Dit kan pijn in je rug, nek en schouders veroorzaken. Maar met een zit-sta bureau kan je zitten en staan afwisselen, waardoor je spieren en wervelkolom worden gestrekt. Dit zal niet alleen helpen om rugpijn te verminderen, maar het zal ook je algehele gezondheid verbeteren!

5 redenen waarom staan beter is dan zitten

De hele dag zitten kan leiden tot rugpijn, obesitas, diabetes en hartziekten. Maar zit sta bureaus kunnen je helpen deze problemen te voorkomen door af te wisselen tussen zitten en staan. Hier zijn 5 redenen waarom staan beter is dan zitten:

  1. De hele dag zitten kan onnodige spanning in je lichaam veroorzaken;
  2. De hele dag zitten kan de spieren in je benen en armen verzwakken;
  3. Zitten kan het risico op ziektes als diabetes type 2 verhogen;
  4. Staan verbrandt meer calorieën dan zitten per uur, wat het risico op obesitas vermindert;
  5. De hele dag rechtop staan helpt bij houdingsproblemen zoals scoliose.

Waarom de hele dag zitten slecht voor je is, zelfs als je sport

De hele dag zitten is slecht voor je gezondheid, hoeveel je ook beweegt. 30 minuten per dag bewegen is niet genoeg om de negatieve effecten van de hele dag zitten tegen te gaan. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de hele dag zitten de voordelen van lichaamsbeweging teniet kan doen!

Dus wat kan je doen om gezond te blijven? Het beste is om het zitten te onderbreken met korte pauzes om te staan en te bewegen. Je kan ook een zit sta bureau kopen om afwisselend te zitten en te staan. Dit is een stuk gezonder dan de hele dag zitten, en het zal je algehele gezondheid ten goede komen!

Gezond oud worden willen we allemaal, zorg er daarom voor dat je ook tijdens je werk werkt aan je gezondheid en zorg er dus voor dat je niet de hele dag hoeft te zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *