De beste HR tips voor kleine ondernemingen

Wanneer je invulling moet geven aan de HR voor je eigen onderneming, dan komt er vaak veel meer aan de pas dan alleen het creëren van een gezonde werkplek voor je werknemers. Het is natuurlijk van essentieel belang om te bouwen aan een omgeving waar je medewerkers graag komen werken, maar doorgaans zit de HR-wereld net iets complexer in elkaar. In dit artikel behandelen we drie  veelvoorkomende aspecten die vaak in de achtergrond verdwijnen.

Stel prestatiebeheer centraal

Een van de belangrijkste HR-taken is het uitvoeren van een gedegen vorm van prestatiemanagement. Dit houdt in dat je jouw medewerkers een duidelijk pad naar werksucces biedt door middel van zowel persoonlijke als bedrijfsdoelen te ontwikkelen waar naartoe gewerkt kan worden. Dit is tevens een uitstekende strategie om personeelsverloop zoveel mogelijk te voorkomen en de personeelswaarden te verenigen met de missie en visie van de onderneming.

Creëer een personeelshandboek

Voor elk bedrijf is het belangrijk om te beschikken over een personeelshandboek. Dit is een handleiding die overzicht geeft in de werkprocedures van het bedrijf en op een rijtje zet wat er wordt verwacht van de medewerkers. Op het moment van indiensttreding, is het aan te raden om door elke werknemer het handboek te laten ondertekenen, om ervoor te zorgen dat het overzicht geldend en van toepassing is. Houd er tevens rekening mee om het handboek jaarlijks te herzien en aan te passen op relevante ontwikkelingen.

Zorg voor de juiste HR-software

Om de HR-werkzaamheden te stroomlijnen, is het belangrijk om te beschikken over HR-software waarmee je zonder problemen alle administratieve handelingen in één systeem uit kan voeren. Wanneer je op zoek bent naar een compleet personeelssysteem dat de mogelijkheid geeft om alles gemakkelijk in één overzicht te plaatsen, maak dan kennis met de HR-software van Apployed om complete personeelsdossiers altijd bij de hand te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *