4 Dingen waar je op moet letten bij een bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo kun je op verschillende manieren insteken: ga je een nieuw product promoten? Wil je je dienst laten zien aan een nieuwe doelgroep, wil je jouw medewerkers uitlichten? Er zijn ontelbaar verschillende opties hoe je jouw bedrijfsvideo aan jouw doelgroep kunt laten zien. In deze blog lees je welke opties er zijn en geven wij jou tips hoe je dit als videoproducent of marketeer zelf kunt uitvoeren of kunt laten uitbesteden.  

Tip 1 Bekijk het bedrijf uit perspectief van je doelgroep 

Misschien onnatuurlijk om het op deze wijze te doen, maar een bedrijfsfilm draait uiteindelijk om het targetten van je huidige of nieuwe doelgroep. Je klanten willen natuurlijk als eerst weten: wat is dit bedrijf voor toegevoegde waarde voor mij. Welke problemen zijn er en hoe los jij deze problemen als bedrijf op. Vertaal dan ook jouw unique selling points naar unieke klantenvoordelen. 


Tip 2 Maak gebruik van een goede storytelling 

Storytelling is belangrijk bij het vertellen van een duidelijk verhaal. Met een goed verhaal speel je in op de beleving. Er zijn allerlei manieren voor een goede storytelling: denk aan een animatie video laten maken of een promotiefilm laten maken. Het hoofdonderwerp is er, nu alleen het verhaal erachter nog. Wat drijft jou, waarom kiest je bedrijf voor deze keuzes. Vertel vooral waarom je de dingen doet zoals je doet. Breng een duidelijke structuur aan in je video, dankzij structuur zal de boodschap duidelijker overkomen en is deze voor je doelgroep makkelijker te onthouden.  

Tip 3 Maak je video niet te lang 


Je wil jouw bezoekers in de eerste 20 seconde al activeren. In deze 20 seconde bepalen klanten namelijk meteen of zij het de moeite waard vinden om verder te kijken. Begin dus niet met je bedrijfslogo, maar activeer ze met storytelling, humor of schokkende beelden.  

Tip 4 Maak je boodschap niet te complex 

Een goed verhaal is voor je doelgroep meteen duidelijk, onduidelijkheid zorgt voor ruis en resulteert en geen interactie. Hoe sneller we de aandacht verliezen des te minder overtuigend de boodschap. Denk hier goed over na bij het maken van je bedrijfsvideo.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *